Θέλω να θίξω 2 ζητήματα:

1. Τρόπος οργάνωσης και διεξαγωγής του Συνεδρίου

Θεωρώ ότι πρέπει οι εργασίες του Συνεδρίου να πραγματοποιούνται σε ολομέλειες και όχι και σε παράλληλες συνεδρίες. Ο λόγος είναι, γιατί με τις παράλληλες συνεδρίες όλοι χάνουμε κάποια πράγματα σημαντικά.

2. Ενότητες Συνεδρίου

Με δεδομένο ότι το 2ο Συνέδριο θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 1ο και δεν θα επαναλάβει όσα ειπώθηκαν στο 1ο και ότι δεν είναι δυνατόν να θιγούν τα πάντα, θεωρώ ότι στο 2ο Συνέδριο θα πρέπει να υπάρξουν 3 μεγάλες ενότητες. Η κεντρική σκέψη που διαπνέει την πρότασή μου είναι ότι μας ενδιαφέρει όχι η καλύτερη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά η ανατροπή αυτής της κατάστασης προς όφελος της κοινωνίας συνολικά και των πολιτών ενός εκάστου ξεχωριστά και βέβαια του ίδιου του κράτους/πατρίδας.

Οι ενότητες αυτές είναι:

Α. Λειτουργία των θεσμών και έλεγχος της λειτουργίας τους

Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία, Βουλή, Δημόσιο-Ιδιωτικό, Διαπλοκή, Ανισότητες (φτώχεια)-Ισονομία, Σύνταγμα, Άμυνα κλπ

Β. Η θέση της χώρας στον κόσμο

ΕΕ, Κόσμος, Συμμαχίες, Ελληνικός πολιτισμός

Γ. Κυριαρχία – Ανεξαρτησία της χώρας – Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Μία χώρα για να είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη πρέπει να έχει έναν παραγωγικό τομέα ανεπτυγμένο, ενταγμένο στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας, διαφορετικά μιλάμε για εξάρτηση. Είναι απαραίτητη λοιπόν η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η διατύπωση μιας στρατηγικής γι’ αυτό, καθώς και η διατύπωση των αναγκαίων πολιτικών, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση αφορά στον αγροδιατροφικό τομέα, στον ορυκτό πλούτο, στη βιομηχανία και βέβαια στον τριτογενή τομέα, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.